Дата и час: Нед Мар 24, 2019 8:54 amПосетете нашия online магазин. Там ще намерите, както нови мобилни телефони, така и части, аксесоари, информация и цени за разкодиране, местонахождението на нашия сервиз. Не се притеснявайте да ни потърсите на mail: support@bulmag.com или телефони - 0888 237893, 0888 237892.

Патентите на MP3 е формат за съхраняване на аудио изтече

Мобилни новини - www.bulmag.com

Патентите на MP3 е формат за съхраняване на аудио изтече

Мнениеот Dragomir » Вто Май 09, 2017 5:06 pm

mp3-icon-36702.png
MP3 е формат за съхраняване на аудио-информация върху електронен носител.
Форматът бе публикуван през 1992 година. Той бе създаден от работната група MPEG (Motion Pictures Expert Group-група на кинематографичните експерти) към институцията Фраунхофер.

От началото на месец май тази година MP3 форматът може да се счита за свободен и да се използва в различните отворени дистрибуции и приложения.Вече изтече и последния патент, отнасящ се до цифровото кодиране и декодиране на звук в MP3 формат.

Компанията Technicolor окончателно приключи своята програма за лицензиране, в рамките на която събираше и получаваше лицензни такси от производителите на цифрова електроника и софтуер, използващи MP3 формата.
Изтичането на срока на MP3 патентите означава, че цялостните декодери и базовите MP3 кодери могат да бъдат включвани в дистрибуциите с отворен код, в които не се допускат програмни пакети, обременени с патенти тъй като всички производители на електронни уреди за прослушване на аудио-информация продължават да го използват.
>>>>>>>SCGSM.COM<<<<<<<
Dragomir
Site Admin
 
Мнения: 834
Регистриран на: Чет Ное 06, 2008 7:39 pm
Местоположение: Bulgaria Sofia

Патентите на MP3 е формат за съхраняване на аудио изтече

Спонсори

Спонсори
 

Назад към НОВИНИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron