Два от най-добрите телефона с операционна система  Android са образно казано на бойното поле. Samsung Galaxy S5 и Sony Xperia Z2 са две от най-модерните смартфони, който някога са  седяли на рафта. И двата апарата имат големи претенции по отношение на екран и камери и се хвалят за практически всяка една от техните функции и възможности.

Samsung е в разцвета си, това  в голяма степен се дължи на огромния търговски успех на своите телефони. Sony пък бленува да се завърне с голяма крачка в бизнеса, обособено в сферата на смартфони. Резултатът от това сравнение ще има голямо влияние върху съдбите на двата технологични гиганти.

Ето едно бързо сравнение като имайте предвид, че тези различия са само на хартия и предимствата могат да преминат от едната страна до другата, в реалните тестове, като най-важното всичко зависи от потребителя.

Предимства на S5

  • Дисплей с възможност за по-"реални" цветове, по-добра видимост при пряка слънчева светлина.
  • Higher CPU clockspeed - 2.5GHz vs. 2.3GHz.
  • Компактен и по-лек в сравнение с xperia Z2.
  • Бърз Авто-фокус 0.3 секунди.
  • скенер за пръстов отпечатък, който позволява на потребителите да ползват PayPal чрез специална криптирана система.
  • Сезнзор за вашият сърдечен ритъм.
  • IR blaster устройство с което може да контролирате от телефона си друси Самсунг устройства
  • По- добра протекция, пръстов отпечатък - IP67
  • По-бързо USB - v3.0
  • Вградена памет от 32ГБ

 

Предимства на Z2

- Голяма резолюция на камерата 20.7MP

- По-високо ниво на водоустойчивост - IP58, потапяне под 1m.

- Повече RAM - 3GB

- Стерео говорители.

- Малко по-голям екран: 5.2" vs. 5.1".

- Голям капацитет на батерията - 3,200mAh

 

 

 

Издръжливост на батерията.

Оценката за издръжливост на батерията дава на Sony солидна преднина, тя също успя да победи своя съперник в трите индивидуални тестове направени в "полеви" условия.

Батерията на Samsung Galaxy S5 със сигурност не е лоша, но със сигурност вие ще трябва да я зареждате по-често.

Мултимедия.

Двете приложения за галерия са с персонализирани работни места и разполагат с широка поддръжка за онлайн албуми. Sony разширява своята PlayMemories услуга, заедно с Facebook, Picasa и Flickr. Той разполага с глобус и карта, чудесно за намиране на снимки, щракнати в чужбина, както и SensMe слайдшоу.

Тези телефони имат много повече помежду си от колкото от предшествениците си, вие не просто държите смартфон в ръката си, всеки един от тези телефони е като визитна картичка за марката си, тук победата е на индивидулно ниво, единственото което остава е вие да го харесате.