Ето някои основни неща които ще ви дадат няколко ценни часа  в които вашия iPhone ще издържи по-дълго.

1-Background App Refresh

 

Може би най-големия виновник за източване на батерията е функцията Background App Refresh, което по презумция е Включена. Тази функция позволява на приложенията да работят на заден план докато ползвате други функции, освен това тя непрекъснато се обновява когато работи в WiFi или мобилна мрежа. За да деактивирате тази функция, посетете Settings > General > Background App Refresh. Тук можете да изключите цялата функция или само забраните някои приложения от които не се нуждаете.

2-
Location-Tracking Apps
Твърде много приложения, от Goole maps до Twitter и Facebook, дори и камерата- проследяват вашето местоположение през цялата време, може да го изключите Location Services напълно (Settings > Privacy > Location Services) или да изключите определени приложения, ние ви препоръчваме последния вариант така че да оставите важни приложения за местоположение като Find My Phone ако го изгубите или ви го откраднат.

3-Parallax

 


Apple добави куп нови анимации и новата функция parallax  която позволява на вашия тапет да е движи зад иконите на приложенията, но хубавото спира до тук, тази функция "изяжда" вашата батерия сравнително бързо. Може да го изключите като отидете в Settings > General > Accessibility и натиснете Reduce Motion  "on."4-Automatic Updating
iOS 7 ви позволява автоматично да сваля обновления на вашите приложения дори без да посещавате  App Store. доста добра функция, но последното което искате е това приложение да работи когато батерията ви е паднала. За да изключите  приложението  посетете Settings > iTunes и Apple Store и махнете отметката Updates.

5-Изключете AirDrop
AirDrop ви позволява да споделяте файлове с други потребители в същата мрежа, но когато не го ползвате батерията продължава да се изцедява, плъзнете и отварете Control Center и го изключете.

6-Изключете Brightness
Това е най-лесния начин да запазите батерията дълго използвайте Control Center или пасете Settings > Wallpapers & Brightness и изключете Auto-Brightness и намалете настройката ръчно.

7-Spotlight

Функцията на Apple за вътрешно търсене наречена Spotlight може да бъде достъпен от всеки екран но това убива батерията ви, може да го сперете като отидете в  Settings > General > Spotlight Search и изключете това което не ви е нужно, като събития и  подкасти.