BlackBerry Classic включва 3.5 инчов тъчскрийн с  Corning Gorilla Glass 3 протекция и ~294 ppi дисплей всичко това се подхранва от dual-core 1.5GHz Krait процесор с 2GB RAM, както популярния BlackBerry Z10, да не забравим и 8 мегапикселова камера с LED светкавица.


Фронтално телефонът изглежда като традиционно BlackBerry - тук е четири редовата QWERTY клавиатура с ергономични копчета, квадратен дисплей и трак пада който липсваше на много хора, също не трябва да се забравят и познатите ни бутони за приемане и отхвърляне на обаждания, бутона за назад и бутона за менюто.
Телефонът е заобиколен от сребриста метална рамка докато задната част на телефона е обвита в  високо качествена пластмаса с леко грапава повърхност за по-добро боравене, BlackBerry Classic пасва идеално в ръката ви и както 9900 е лесен и удобен за писане и браузване.


BlackBerry Classic не е нищо революционно, телефонът идва като един съвременен вариант на 9900 на който може да се ползват и приложения на Android. Само няколко минути с QWERTY клавиатурата и големия дисплей ни убедиха че телефонът ще се хареса на потребителите и RIM ще си върне позициите от преди няколко години.