Телефонът с размер на Фаблет стартира с 1080p дисплей с размери 5.9 inches, сменяващ се заден панел с сензор за пръстов отпечатък с който лесно може да отключите и заключите телефона си и да стартирате различни приложения с различни пръсти. От HTC много добре са измисли ли да сложат сензорите от зад което прави телефона много по-добре, плюс0 това ще се отървете от зацапвания по предната част на телефона.


Свалящия се панел позволява на потребителите да сменят мемори картите от 16 до 32GB, допълнителна екстра смятайки това че HTC One Max не включва Google Drive. Трябва да се отбележи че батерията не може да се махне, голямата 3,300mAh батерия обещава че ще извлече максималното от HTC One Max, има и опция с мощнен HTC Power Flip Case което ще добави още 1,150mAh. Както по малкия си брат телефонът е в сребърен цветови тон и запазва функциите си като HTC BlinkFeed, HTC Zoe and HTC BoomSound, всички те са интегрирани в новия HTC Sense 5.5 и захранен с 1.7GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600 процесор.

Има същата 4- мегапикселова камера и предна 2.1-мегапиксела от което може да снима и записва видео във режим HTC Zoe. Притежателите на вече "стария" HTC One вече гледат към по-големия му брат и единственото което може да ги спре е теглото което е малко повече при One Max.