iOS 7 Взима доста на сериозно сигурността, с новата операционна система iOS7 идва и Find my iPhone изисква твоето Apple ID и парола за да може да извършите изтриване на данните. Това също се изисква за да изключите Find my iPhone, което го прави много по трудно да се използва когато е изгубен или откраднат.
Find My iPhone приложението във iOS 6 беше страхотно за намиране на вашия айфон и прхващане на вашите данни но имаше голям недостатък, крадец с малко повече познания може да направи Restore на телефона, да премахне СИМ картата и свободно да използва вашия телефон. Благодарение на новия Find My iPhone наричан Activation Lock възможността да се използва вашия айфон е лимитирана.

Activation Lock подобри  Find My iPhone като сега възможността човек който не знае Apple ID не може да го използва, Собствениците на Iphone не могат да направят Restore или да го активират без данни за Акаунта, сега само могат да гледат телефонния номер и специализирано съобщение от предишния собственик което ви приканва да върнете телефона на собственика.
За да ползвате Activation Lock трябва първо да включите Find My iPhone в настройките. Отворете Settings app, натиснете iCloud и след това Find My iPhone. Бъдете сигурни че слайдера е на позиция(трябва да е зелено). Сега всичко е готово и вашия телефон е ни използваем ако е изгубен или откраднат.

Зада не си губите времето www.BULMAG.com ви предлага на много ниска цена да разберете дали вашия iphone има парола на iCloud, с информациятя която ще ви предоставим ще ви помогне преди да ъпдейтнете вашия телефон, ако не знаете паролата и ъпдейтнете вашия телефон е напълно възможно вашия телефон да остане заключен и неизползваем.