Nokia Asha 305 може да се нарече един от най-евтините телефони с две сим карти и тъчскрийн на пазара, най- близкия Android започва с цена двойна от тази на asha 305. Цената е най- голямото предимство на този телефон този телефон има повече конкуренция но можете да се подготвите за повече изненади.

 

Със новата Asha и интерфейса, новия браузер и достъпа до магазина на Nokia, the Asha 305 се доближава до среден клас смартфон. А но върха е функцията на dual-SIM способностите, включващи превключване между сим картите SIM слот и специализирано SIM управление на приложенията което ви позволява да конфигурирате обажданията, смс-те и данните индивидуално за всяка карта.

Главни Характеристики

Дву-мрежов GSM, GPRS, EDGE
Dual SIM в режим готовност, SIM превключване на картите
Базирана на S40 Asha тъч интерфейс 3" WQVGA резистивен тъчскрийн, ~155 пиксела
Мулти-тъч в галерията и Nokia Maps
Авто ротация на дисплея Nokia Browser 2.0
Nokia магазин и 40 EA игри безплатно
2 MP камера
microSD карта до 32 GB
Bluetooth v2.1 (с A2DP)
Стандартно microUSB port, зареждане
1100 mAh Li-Ion battery
Перфектно изпълнение на високоговорителите

Главни Недостатъци

Интерфейса по някой път се забавя, поради малкото RAM
Слабо качество на дисплея
Тъчскрийна по някой път е неудобен
Фиксиран фокус на камерата
Без умно набиране


Пакетът от функции на Asha 305 е съставен от много компромиси. слаба резолюция, камерата и видео рекордера са с ниско качество за съвременните стандарти. Новото в 305 е мулти-тъч трик с който може да увеличавате снимките от галерията с два пръста. Актуалния тъчскрийн е на ниво невиждано за S40. Дори и малките неща като авто ротацията и landscape режима, QWERTY клавиатурата прави доста голяма разлика сравнено с последния S40 на Nokia C2-03.